Nieuws

24 apr 2015

Wist je dat vrouwen een grotere kans hebben om het Songfestival te winnen?

Vrouwen die deelnemen aan het Eurovisie Songfestival hebben een grotere kans om met de eindoverwinning naar huis te gaan. Maar liefst 36 keer werd de finale van het Eurovisie Songfestival gewonnen door een vrouw, met als meest recente winnares Conchita Wurst.

Lees meer
24 apr 2015

Edsilia Rombley geeft punten voor Nederland

Aan Edsilia Rombley dit jaar de eer om namens Nederland de punten te geven tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2015 op zaterdag 23 mei. Dat is zojuist bekendgemaakt in het NPO Radio 2 programma Aan De Slag.

Lees meer
23 apr 2015

'Aan de Slag' vanuit Wenen!

Donderdagochtend heeft Bart Arens in zijn NPO Radio 2 programma 'Aan de Slag' bekendgemaakt dat hij in de week van het Eurovisie Songfestival zijn uitzending gaat doen vanuit Wenen.

Lees meer
22 apr 2015

Trijntje Oosterhuis te gast bij De Wereld Draait Door

Trijntje Oosterhuis schuift vanavond aan bij De Wereld Draait Door. Met nog 27 dagen tot de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival blikt zij samen met Matthijs van Nieuwkerk vooruit naar het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
21 apr 2015

Wist je dat Nederland het allereerste liedje op het Songfestival zong?

Zestig jaar geleden vond het allereerste Eurovisie Songfestival plaats in Zwitserland. Jetty Pearl mocht als eerste kandidaat in de geschiedenis van het Songfestival haar liedje ‘De vogels van Holland’ ten gehore brengen.

Lees meer
21 apr 2015

Trijntje Oosterhuis komt met nieuw album

Trijntje Oosterhuis brengt een nieuw album uit, genaamd ‘Walk Along’. Naast haar Songfestivalliedje ‘Walk along’ bevat het album nog tien andere nieuwe tracks die door Anouk werden geschreven en geproduceerd. Trijntje werkte al eerder samen met Anouk in 2012.

Lees meer
20 apr 2015

Songfestivalfeest op NPO Radio 5

NPO Radio 5 Nostalgia zendt maandag 18 mei een thema-avond uit over 60 jaar Eurovisie Songfestival.

Lees meer
14 apr 2015

Top 5: Bizarre acts op het Songfestival

Tijdens het Eurovisie Songfestival zijn in de loop der jaren veel acts de revue gepasseerd. Om een overzicht te krijgen van deze soms bizarre, indrukwekkende maar toch vooral leuke acts die deel hebben genomen aan het Eurovisie Songfestival hebben wij er een aantal op een rijtje gezet.

Lees meer
13 apr 2015

Wist je dat: Er in 1969 vier winnaars waren?

Het Eurovisie Songfestival viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. In deze zestig jaar zijn er veel opmerkelijke en bizarre gebeurtenissen geweest. Wist je bijvoorbeeld dat er vier winnaars waren tijdens het Songfestival in 1969?

Lees meer
13 apr 2015

Oud Songfestivalwinnares Getty Kaspers in KRO De Wandeling

De laatste Nederlandse winnares van het Eurovisie Songfestival, Getty Kaspers, is maandagavond te zien in ‘KRO De Wandeling’. Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Nederland voor het laatst het Eurovisie Songfestival won. Getty bezorgde met haar groep Teach-In de laatste overwinning van Nederland met het lied ‘Ding-a-Dong’.

Lees meer
08 apr 2015

Voorbereidingen Songfestival 2015 in volle gang

De voorbereidingen op het Eurovisie Songfestival in de Wiener Stadthalle zijn in volle gang. De eerste vrachtwagens met materiaal zijn gearriveerd en de hal is geheel doorzocht door de politiehonden, dit alles om het Songfestival in mei vlekkeloos te laten verlopen!

Lees meer
08 apr 2015

Trijntje ontmoet concurrentie

Volgende week zaterdag, 18 april vindt de 7de editie plaats van Eurovision in Concert: het jaarlijkse voorproefje op het Eurovisie Songfestival. De organisatie wist maar liefst 23 deelnemende landen te strikken om hun liedje te komen promoten in Nederland.

Lees meer
24 maa 2015

Het Grote Songfestivalboek

Dinsdagmiddag is 'Het Grote Songfestivalboek' gepresenteerd; een boek vol opzienbare verhalen en leuke weetjes over het Songfestival. De auteurs Richard van de Crommert en Dave Boomkens hebben met het boek een compleet overzicht gemaakt over 60 jaar Songfestival.

Lees meer
23 maa 2015

Trijntje als vierde in de eerste halve finale

Zojuist heeft de EBU de startvolgorde van beide halve finales bekend gemaakt. De volgorde van alle optredens is bepaald door de producten van de show in Wenen. Trijntje gaat als vierde haar lied 'Walk Along' ten gehore brengen.

Lees meer
17 maa 2015

NPO Best laat gouden Songfestivals herleven

Vanwege het 60-jarig jubileum van het Eurovisie Songfestival en het feit dat het precies veertig jaar geleden is dat Nederland voor het laatst het Eurovisie Songfestival won, staat NPO Best van vrijdag 27 tot en met maandag 30 maart in het teken van het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
16 maa 2015

Elnur Huseynov vertegenwoordigt Azerbeidzjan

De keuze wie Azerbeidzjan dit jaar moet vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival is gevallen op Elnur Huseynov, dit heeft de Azerbeidjaanse omroep intern besloten. Elnur zingt namens Azerbeidzjan het nummer ‘Hour Of The Wolf’.

Lees meer
16 maa 2015

Måns Zelmerlöw wint Melodifestivalen Zweden

Het Zweedse Nationale Songfestival, Melodifestivalen, is beslist: Måns Zelmerlöw reist voor Zweden af naar Wenen met zijn nummer ‘Heroes’. Måns wint met een recordaantal punten waardoor hij de overwinning van ABBA met ‘Waterloo’ in 1974 van de troon stoot.

Lees meer
16 maa 2015

Mørland & Debrah Scarlett voor Noorwegen naar Wenen!

Noorwegen wordt in Wenen vertegenwoordigt door het duo Mørland & Debrah Scarlett. Dit is besloten tijdens de nationale voorronde ‘Melodi Grand Prix’. Mørland & Debrah Scarlett gaan Noorwegen naar de finale proberen te zingen met het nummer ‘A Monster Like Me’.

Lees meer
16 maa 2015

Guy Sebastian zingt Tonight Again

De Australische omroep SBS heeft zojuist bekendgemaakt wat de inzending van Guy Sebastian voor het Eurovisie Songfestival in Wenen is. Guy zingt zijn eigen geschreven nummer ‘Tonight Again’.

Lees meer
16 maa 2015

The Makemakes vertegenwoordigen Oostenrijk

The Makemakes gaan het gastland Oostenrijk vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Wenen. Tijdens de nationale voorrondes, ‘Wier Singt Für Österreich?’, is de keuze gevallen op de rockband. The Makemakers gaan proberen het succes van Conchita Wurst te evenaren met hun lied ‘I Am Yours’.

Lees meer
Songfestival radio