Nieuws

28 aug 2015

Nieuw album Common Linnets

The Common Linnets hebben officieel de release van hun nieuwe album ‘II’ aangekondigd. Het album, dat op vrijdag 25 september verschijnt, is de opvolger van het titelloze debuut uit 2014. Daarnaast komt vandaag de nieuwe single ‘Hearts On Fire’ uit.

Lees meer
08 jul 2015

Stockholm organiseert het Eurovisie Songfestival 2016

Woensdagochtend heeft de Zweedse omroep SVT bekendgemaakt dat het Eurovisie Songfestival 2016 gaat plaatsvinden in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De plek waar het allemaal gaat gebeuren is de Globe Arena.

Lees meer
25 jun 2015

Vijf oud-deelnemsters nemen samen een single op

Vijf oud-deelnemsters van het Eurovisie Songfestival 2015, dat afgelopen mei plaatsvond in Oostenrijk, hebben samen een single opgenomen, getiteld: 'The Otherside'.

Lees meer
25 jun 2015

Trijntje Oosterhuis is in verwachting!

Op haar website heeft Trijntje Oosterhuis het goede nieuws bekendgemaakt. Ze is in december uitgerekend van haar derde kindje. Trijntje verplaatst enkele optredens van haar clubtour in het najaar en zal op 18 december niet in de Heineken Music Hall optreden.

Lees meer
24 jun 2015

Mans Zelmerlow geeft concert in Amsterdam

De winnaar van het Eurovisie Songfestival 2015; Mans Zelmerlow, geeft op vrijdag 25 september een concert in Paradiso Amsterdam. De zanger toert door Europa met zijn 'The Heroes Tour'.

Lees meer
24 mei 2015

Hoe hebben de vakjury en televoters gestemd?

In de Nederlandse vakjury zaten Do, Gijs Staverman, Carolina Dijkhuizen, Maurice Wijnen en Florent Luyckx.

Lees meer
24 mei 2015

Trijntje eindigt op de veertiende plaats in halve finale

Tijdens de eerste halve finale is Trijntje Oosterhuis als veertiende geëindigd in de eerste halve finale. Hierdoor haalde zij de finale van vanavond helaas niet.

Lees meer
24 mei 2015

Edsilia geeft punten in jurk Trijntje

Edsilia Rombley heeft de punten voor Nederland gegeven in de veelbesproken jurk van Trijntje.

Lees meer
24 mei 2015

Ook tweede scherm-gebruikers kiezen Zweden

De gebruikers van het tweede scherm hebben de meeste punten aan Måns Zelmerlöw gegeven.

Lees meer
23 mei 2015

Wie wint het Eurovisie Songfestival 2015?

Vanavond draait het in de Wiener Stadthalle maar om één ding; wie gaat er met de felbegeerde Songfestival-bokaal naar huis en wint daarmee het Eurovisie Songfestival 2015!

Lees meer
23 mei 2015

Edsilia geeft als 32ste de punten namens Nederland

Edsilia Rombley is vanavond als 32ste aan de beurt om de punten namens Nederland te geven tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
22 mei 2015

Fred van Leer, Koos van Plateringen en Laura Vlasblom te gast in het SongfestivalCafé!

Vanavond zijn Fred van Leer, Koos van Platingen en Laura Vlasblom te gast in ons SongfestivalCafé! Zij bespreken samen met Vivienne van den Assem en Patrick Martens de finale van het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
22 mei 2015

Vanavond de allerlaatste 60 Jaar Songfestival!

Vanavond in 60 Jaar Songfestival speciale aandacht voor de 2010 tot en met 2015 van het Eurovisie Songfestival. Anouk zette Nederland weer op de kaart en bracht Nederland na een lange tijd weer in de grote finale van het Songfestival.

Lees meer
22 mei 2015

De startvolgorde is bekend!

De 27 finalisten zijn bekend en ook de volgorde waarin ze zullen starten in de finale!

Lees meer
21 mei 2015

Loting voor de finale (deel 2)

In een persconferentie na de tweede halve finale moesten alle deelnemers loten in welk deel van de finale op zaterdag 23 mei ze moeten optreden. Zie hieronder de uitkomst van de loting:

Lees meer
21 mei 2015

Deze tien landen zijn door naar de finale!

In een spannende, laatste halve finale zijn de laatste tien finalisten bekendgemaakt. Dit zijn ze, alle tien, op een rij!

Lees meer
21 mei 2015

Verslag: De tweede halve finale!

Vanavond was de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Onder andere Zweden, Noorwegen en Israël stonden op het songfestival-podium.

Lees meer
21 mei 2015

Vanavond de tweede halve finale!

Vanavond is de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Zeventien landen strijden vanavond om de tien laatste finale plaatsen voor de grande finale aanstaande zaterdag. Vanmiddag wordt er nog één keer gerepeteerd voordat de show losbarst.

Lees meer
21 mei 2015

Walk Along hit in Tadzjikistan!

Walk Along van Trijntje Oosterhuis is een grote hit in Tadzjikistan! Op dit moment staat het Songfestival-lied van Trijntje op positie negen in de iTunes hitlijst van het Aziatische land.

Lees meer
Songfestival radio