Actueel

14 apr 2015

Top 5: Bizarre acts op het Songfestival

Tijdens het Eurovisie Songfestival zijn in de loop der jaren veel acts de revue gepasseerd. Om een overzicht te krijgen van deze soms bizarre, indrukwekkende maar toch vooral leuke acts die deel hebben genomen aan het Eurovisie Songfestival hebben wij er een aantal op een rijtje gezet.

Lees meer
13 apr 2015

Oud Songfestivalwinnares Getty Kaspers in KRO De Wandeling

De laatste Nederlandse winnares van het Eurovisie Songfestival, Getty Kaspers, is maandagavond te zien in ‘KRO De Wandeling’. Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Nederland voor het laatst het Eurovisie Songfestival won. Getty bezorgde met haar groep Teach-In de laatste overwinning van Nederland met het lied ‘Ding-a-Dong’.

Lees meer
13 apr 2015

Wist je dat: Er in 1969 vier winnaars waren?

Het Eurovisie Songfestival viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. In deze zestig jaar zijn er veel opmerkelijke en bizarre gebeurtenissen geweest. Wist je bijvoorbeeld dat er vier winnaars waren tijdens het Songfestival in 1969?

Lees meer
08 apr 2015

Voorbereidingen Songfestival 2015 in volle gang

De voorbereidingen op het Eurovisie Songfestival in de Wiener Stadthalle zijn in volle gang. De eerste vrachtwagens met materiaal zijn gearriveerd en de hal is geheel doorzocht door de politiehonden, dit alles om het Songfestival in mei vlekkeloos te laten verlopen!

Lees meer
16 maa 2015

Mørland & Debrah Scarlett voor Noorwegen naar Wenen!

Noorwegen wordt in Wenen vertegenwoordigt door het duo Mørland & Debrah Scarlett. Dit is besloten tijdens de nationale voorronde ‘Melodi Grand Prix’. Mørland & Debrah Scarlett gaan Noorwegen naar de finale proberen te zingen met het nummer ‘A Monster Like Me’.

Lees meer
16 maa 2015

Måns Zelmerlöw wint Melodifestivalen Zweden

Het Zweedse Nationale Songfestival, Melodifestivalen, is beslist: Måns Zelmerlöw reist voor Zweden af naar Wenen met zijn nummer ‘Heroes’. Måns wint met een recordaantal punten waardoor hij de overwinning van ABBA met ‘Waterloo’ in 1974 van de troon stoot.

Lees meer

Trijntje Oosterhuis - Walk Along

Inzending Nederland 2015

De videoclip voor de inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival 2015; Trijntje Oosterhuis - Walk Along

08 apr 2015

Trijntje ontmoet concurrentie

Volgende week zaterdag, 18 april vindt de 7de editie plaats van Eurovision in Concert: het jaarlijkse voorproefje op het Eurovisie Songfestival. De organisatie wist maar liefst 23 deelnemende landen te strikken om hun liedje te komen promoten in Nederland.

Lees meer
23 maa 2015

Trijntje als vierde in de eerste halve finale

Zojuist heeft de EBU de startvolgorde van beide halve finales bekend gemaakt. De volgorde van alle optredens is bepaald door de producten van de show in Wenen. Trijntje gaat als vierde haar lied 'Walk Along' ten gehore brengen.

Lees meer
16 maa 2015

Guy Sebastian zingt Tonight Again

De Australische omroep SBS heeft zojuist bekendgemaakt wat de inzending van Guy Sebastian voor het Eurovisie Songfestival in Wenen is. Guy zingt zijn eigen geschreven nummer ‘Tonight Again’.

Lees meer
0 dagen : 08 :
uur
08 min

Dinsdag 19 mei om 21:00 uur op NPO1.
De eerste halve finale met Trijntje Oosterhuis!

26 jan 2015

Dit zijn de presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015

Dit zijn de vier presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen, Oostenrijk. Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler en Arabella Kiesbauer gaan er voor zorgen dat de zestigste editie van het festival op rolletjes loopt. Conchita Wurst neemt de greenroom onder haar hoede.

Lees meer

Meer nieuws

[advertentie]

Songfestival radio