Actueel

24 maa 2015

Het Grote Songfestivalboek

Dinsdagmiddag is 'Het Grote Songfestivalboek' gepresenteerd; een boek vol opzienbare verhalen en leuke weetjes over het Songfestival. De auteurs Richard van de Crommert en Dave Boomkens hebben met het boek een compleet overzicht gemaakt over 60 jaar Songfestival.

Lees meer
23 maa 2015

Trijntje als vierde in de eerste halve finale

Zojuist heeft de EBU de startvolgorde van beide halve finales bekend gemaakt. De volgorde van alle optredens is bepaald door de producten van de show in Wenen. Trijntje gaat als vierde haar lied 'Walk Along' ten gehore brengen.

Lees meer
16 maa 2015

Elnur Huseynov vertegenwoordigt Azerbeidzjan

De keuze wie Azerbeidzjan dit jaar moet vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival is gevallen op Elnur Huseynov, dit heeft de Azerbeidjaanse omroep intern besloten. Elnur zingt namens Azerbeidzjan het nummer ‘Hour Of The Wolf’.

Lees meer
16 maa 2015

The Makemakes vertegenwoordigen Oostenrijk

The Makemakes gaan het gastland Oostenrijk vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Wenen. Tijdens de nationale voorrondes, ‘Wier Singt Für Österreich?’, is de keuze gevallen op de rockband. The Makemakers gaan proberen het succes van Conchita Wurst te evenaren met hun lied ‘I Am Yours’.

Lees meer

Trijntje Oosterhuis - Walk Along

Inzending Nederland 2015

De videoclip voor de inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival 2015; Trijntje Oosterhuis - Walk Along

16 maa 2015

Guy Sebastian zingt Tonight Again

De Australische omroep SBS heeft zojuist bekendgemaakt wat de inzending van Guy Sebastian voor het Eurovisie Songfestival in Wenen is. Guy zingt zijn eigen geschreven nummer ‘Tonight Again’.

Lees meer
16 maa 2015

Måns Zelmerlöw wint Melodifestivalen Zweden

Het Zweedse Nationale Songfestival, Melodifestivalen, is beslist: Måns Zelmerlöw reist voor Zweden af naar Wenen met zijn nummer ‘Heroes’. Måns wint met een recordaantal punten waardoor hij de overwinning van ABBA met ‘Waterloo’ in 1974 van de troon stoot.

Lees meer
16 maa 2015

Mørland & Debrah Scarlett voor Noorwegen naar Wenen!

Noorwegen wordt in Wenen vertegenwoordigt door het duo Mørland & Debrah Scarlett. Dit is besloten tijdens de nationale voorronde ‘Melodi Grand Prix’. Mørland & Debrah Scarlett gaan Noorwegen naar de finale proberen te zingen met het nummer ‘A Monster Like Me’.

Lees meer
18 dagen : 01 :
uur
14 min

Dinsdag 19 mei om 21:00 uur op NPO1.
De eerste halve finale met Trijntje Oosterhuis!

26 jan 2015

Dit zijn de presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015

Dit zijn de vier presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen, Oostenrijk. Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler en Arabella Kiesbauer gaan er voor zorgen dat de zestigste editie van het festival op rolletjes loopt. Conchita Wurst neemt de greenroom onder haar hoede.

Lees meer

Meer nieuws

[advertentie]

Songfestival radio