Azerbeidzjan - DiHaj
Finale, 15e plaats (120 punten)

Azerbeidzjan

DiHaj - Skeletons


Diana Hajlyeva, ook wel DiHaj, is door de Azerbeidzjaanse omroep verkozen om Azerbeidzjan te vertegenwoordigen in de eerste halve finale op het Eurovisie Songfestival in Kiev. Met 'Skeletons' staan zij in de eerste halve finale.

In 2010 is deze dame afgestudeerd aan de Baku Music Academy en is daarna naar Londen verhuisd om bij het Institute of Contemporary Music Performance zich verder te ontwikkelen. Hier ontdekt ze de lokale underground muziek scene en treedt ze regelmatig op met het progressive trance-trio: Looper & Mancus.

In 2014 start Diana haar eigen band: 'DiHaj', een electronisch muziek collectief in Baku. Al snel volgt de grote doorbraak met de single 'I Break Again' en treden ze op in diverse Europese steden, waaronder Amsterdam.

DiHaj deed al eerder mee aan de Azerbeidzjaanse voorrondes van het Eurovisie Songfestival, maar wist de finale toen niet te bereiken. Ondanks deze teleurstelling heeft ze al wel enige ervaring op gedaan tijdens het grote liedjesfestijn. Tijdens het Eurovisie Songfestival in 2016 was ze namelijk de backingvocalist van Samra.

reacties