Georgië - Tako Gachechiladze
Eerste halve finale

Georgië

Tako Gachechiladze - Keep the faith


Tamara Gachechiladze (artiestennaam Tako) is een Georgisch zangeres en is geboren op 17 maart 1983. De muzikale carrière begon in 2008 als zangeres van Stephane & 3G. Met deze band nam Tamara deel aan de Georgische preselectie van het Eurovisie Songfestival, maar eindigde op een vierde plek.

Een jaar later probeert de band het opnieuw en wint. De groep wordt echter geweigerd om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival omdat de titel van hun song ‘I don’t wanna put in’ zou verwijzen naar de Russische president Vladimir Putin. De band weigert echter de titel van het nummer aan te passen, waardoor Georgië zich terug moet trekken van deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2009.

Tot 2017 blijft het erg stil rondom Tako, tot ze besluit mee te doen aan de Georgische preselectie van het Eurovisie Songfestival 2017. Tako wint met haar nummer 'Keep the Faith' deze race en mag daarom haar land naar de finale proberen te zingen in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 9 mei 2017.

reacties