Italië - Francesco Gabbani
Finale, 6e plaats (334 punten)

Italië

Francesco Gabbani - Occidentali's Karma


In een nationale voorronde heeft televisiekijkend Italië massaal bepaald dat Francesco Gabbani met zijn opvallende nummer 'Occidentali's Karma' mag afreizen naar Kiev voor het Eurovisie Songfestival 2017.

De singer/songwriter is in 1982 geboren in de Italiaanse stad Carrara. Als zoon van twee muziekwinkeleigenaren kwam hij al op jonge leeftijd in aanmerking met muziek en instrumenten. Francesco speelt gitaar, drums, bas, piano en is daarnaast ook geluidstechnicus in het theater geweest. Op achttienjarige leeftijd tekent Gabbani met zijn bandje zijn eerste platencontract maar in 2010 besluit hij echter solo verder te gaan.

In 2016 doet Francesco mee met de nationale voorronde van het Eurovisie Songfestival. Hij wint niet de finale maar ontvangt wel een award voor beste nieuwkomer. Dit jaar besluit hij het opnieuw te proberen, met meer succes want hij wint het liedjesfestijn.

Zijn nummer 'Occidentali's Karma' (Westerse Karma) is volgens Francesco een ironische reflectie van de aantrekkingskracht die westerse mensen hebben voor de spiritualiteit van Oosterse culturen. Omdat Italië tot de 'Big 5' behoort staat Francesco Gabbani automatisch in de finale op zaterdag 13 mei 2017.

reacties