Nederland - OG3NE
Finale, 12e plaats (150 punten)

Nederland

OG3NE - Lights and Shadows


OG3NE is een meidenband bestaande uit de drie zeer getalenteerde zussen Lisa, Amy & Shelley. O’ = de bloedgroep van hun moeder, G3ne = de genen die hen met elkaar verbinden.

OG3NE schrijft geschiedenis door als eerste groep ter wereld The Voice te winnen. Direct na het winnen van de finale van ‘The Voice of Holland’ domineert OG3NE de iTunes-lijst met op nummer 1 ‘Magic’, 2 ‘Change will come’ en op 3 ‘Emotions’. 

In 2015 treden ze op bij uitverkochte Vrienden van Amstel Live – concerten in Ahoy, worden ze gevraagd door de Engelse Olly Murs om zijn voorprogramma te verzorgen tijdens zijn Europese tournee in de HMH en mogen ze het jaar afsluiten met een concertreeks in de Amsterdamse Ziggo Dome met hun coach Marco Borsato tijdens de elf Symphonica Concerten.

In 2016 doet OG3NE mee aan het programma ‘Beste Zangers’. Ook dit wordt een groot succes. In de eerste uitzending brengen de zussen hun eigen versie van ‘Clown’. Dit nummer komt direct op 1 binnen in de iTunes Top 100 en de dames krijgen zelfs complimenten van Emeli Sandé. De dames gaan dit jaar nog een nieuw avontuur aan.

In maart 2017 heeft OG3NE hun inzending voor het Eurovisie Songfestival gepresenteerd: 'Lights and Shadows'. Via livestream op Facebook en YouTube was de presentatie te volgen. Het nummer, dat gaat over hun ernstig zieke moeder, is geschreven door de vader van de drie zussen (Rick Vol) en gitarist Rory de Kieviet. Rick: "In Lights And Shadows heb ik samen met Rory geprobeerd het onzekere en onstabiele leven dat patiënt en familie leiden weer te geven en het te bestrijden met positiviteit en hoop. Het lied moet vooral kracht geven".

De impact die dit heeft op het hechte en muzikale gezin is groot. Samen steunen ze elkaar door dik en dun, zorgen ze voor elkaar maar is er ook verdriet. De doorbraak en het succes van OG3NE zorgen voor zeer waardevolle geluksmomenten. "Wij gaan er alles aan doen om Nederland trots te maken en de titel naar ons land te halen. Tevens willen we een lach van trots op het gezicht van onze moeder toveren. Een dankbetuiging voor alles wat zij voor ons heeft gedaan en nog steeds betekent", aldus Lisa, Amy en Shelley.

OG3NE zingt 'Lights and Shadows' in de tweede halve finale op donderdag 11 mei 2017 in Kiev.

reacties