Oostenrijk - Nathan Trent
Finale, 17e plaats (93 punten)

Oostenrijk

Nathan Trent - Running on air


Oostenrijk stuurt nieuwkomer Nathan Trent naar Kiev voor het Eurovisie Songfestival 2017. In de tweede halve finale gaat de Oostenrijker het opnemen tegen o.a. OG3NE.

Nathan is in 1992 geboren in Innsbruck. In een artistieke familie is hij tweetalig opgevoed waardoor hij vloeiend Italiaans en Duits spreekt. Op driejarige leeftijd werd Nathan door zijn ouders op privéles gestuurd om viool en piano te leren spelen. Hiermee hebben zij de fundering voor zijn toekomst gelegd.

De vader van Nathan speelt zelf professioneel viool in het orkest van het Nationaal Theater van Innsbruck. Hierdoor was Nathan als kind al veel in het theater te vinden. Als kind speelde hij dan ook in verschillende toneelstukken en musicals waardoor hij op jonge leeftijd ook in contact kwam met het zingen.

Op zevenjarige leeftijd schrijft de talentvolle Nathan zijn eerste nummers. Na jaren lang schrijven heeft de 24-jarige Trent nu zijn eigen stijl gevonden en heeft hij in zijn muziek een manier gevonden om zichzelf te uiten, voornamelijk in het Pop en R&B genre. Naast een carrière als zanger heeft Nathan ook acteer en dans-ervaring.

Met Running on air gaat Nathan naar Kiev. 

reacties